אנחנו גרים בתל- אביב במגדל של 13 קומות. לאחרונה התאגדו בעלי הדירות בקומות הגבוהות, ובפנטהאוזים וטוענים שישנו חוק חדש האומר שבחישוב שטח הרצפה לתשלום וועד הבית אין לכלול מרפסות. יוצא מכך שהדירות בקומות הנמוכות שלהם מרפסות "חבוקות" ישלמו יותר וועד בית מדירות בקומות גבוהות שלהן מרפסת פתוחה ומהפנטהאוזים שלהן מרפסות ענק. כלומר אני שלא היה לי כסף לרכוש דירה בקומה גבוהה עומדת לשלם 1100 ₪ (במקום 1000 עד כה, שזה גם הרבה) ואילו אנשים שרכשו דירות יקרות פי כמה וששלמו עד עכשו 1000 ₪ ישלמו 850 ₪. האם אכן יש חוק כזה?
מוקד פניות ארצי
8484*
חישוב מיסי ועד הבית
א', 01/25/2015 - 10:27
#1
סעיף החוק הרלוונטי לצורך מענה לשאלה זו הינו סעיף 58 לחוק המקרקעין והוא קובע כי שיעור ההשתתפות בהוצאות החזקת הרכוש המשותף וניהולו, המוטל על כל בעל דירה בבית המשותף יחושב, יהיה בהתאם ליחס שטח רצפת דירתו, אל יחס שטח רצפות הבית המשותף כולו, תוך ציון מפורש כי שטחי הצמדות (כגון: גגות צמודים, חניות וכיוצ"ב) לא יילקחו בחשבון לחישוב שיעור זה.
בהמשך להסבר שלכם, האם שטח החניה של כל אחד ו/או שטח המחסן נחשב (באופן מלא או חלקי או בכלל לא נחשב) בשטח הדירה לחישוב מיסי ועד הבית.
שטח הדירה, אינו כולל הצמדות, לרבות מחסן/גינה/חניה וכיוצ"ב.
אני שוכרת דירת חדר וחצי 32 מ"ר דירת קרקע, כניסה נפרדת מכל השכנים. השירות שאני מקבלת שואף לאפס, את הגינה לידי אני מטפחת, הגנן שמגיע עושה בלגן ולכלוך, ומנקה לבד את הכניסה ושביל הגישה. יש לנו חברת ניהול שלכל בעיה מיד מתקיף ושואל מה אני אעשה?
כמה כסף אני צריכה לשלם ועד בית לחברת הניהול רם?
לפי החוק גם דירה שיש לה כניסה נפרדת צריכה לשלם מיסי ועד בית כמו כולם ואין באפשרותה להתנות על חובה זו. זאת, אלא אם כן יש לך מסמך מטעםהקבלן ו/או הוראה בתקנון המוסכם הפוטרת את הדירה בכניסה הנפרדת מתשלום מיסי ועד הבית או שקובעת לדירה זו תעריף שונה מאחרים.
האם תיקון צנרת של הבניין ואו איטום של קירות הבניין מחושבים עפ"י שטח הדירה ??? לי זה לא נראה רציני שצנרת ראשית שמספקת מים לכל דייר כאוות נפשו תיקון שלה יהיה בהתאם למטראז הדירה !!!
כך קבע המחוקק במדינת ישראל.
ובכן המחוקק שקבע את התשלום לועד לפי שטח רצפת הדירה,הוא גרם לחובות של הבניין מגורים 3 קומות .
ויש מריבות עים השכנים.
צריך להפסיק את החוק הזה כולם משלמים שוה בשוה ואז לא יהיו מריבות....
שלום
בבניין שלנו, 2 מחסנים וחניה אחת מקורה וסגורה אשר כבר לא צמודים לאף דירה, לאחר שהופרדו לפני שנים רבות ונמכרו. היום השטחים האלה שייכים ל- 3 בעלים שונים ואין לאף אחד מהם דירה בבניין.
מה הדין לגבי אותם השטחים ?
בעלי המחסנים מהווים בעלי דירה לכל דבר ועניין והם מחוייבים לשאת במיסי ועד הבית לפי שטח המחסן (גם באם אין להם דירה בבנין).
תגובה #10 סותרת את התשובה ל- #4. בתגובה 10 נאמר שבעלי מחסנים צריכים לשאת במסי הועד, ואילו בתגובה 4 נאמר שהצמדת מחסנים אינה נחשבת לחישוב מסי הועד. אנא, הבהרתכם.
נעשה סדר :
חניות, חצרות, מחסנים ומרפסות לא מקורות, המהוות הצמדה לדירה, לא יחשבו לחלק משטח הדירה.
לעומת זאת, באם לדוגמא מחסן מהווה יחידה עצמאית בפניה עצמה ולא כהצמדה לדירה- יש לשלם בגין המחסן מיסי ועד הבית.
האם החלק היחסי של כול דירה הינו לפי חלקה ברכוש המשותף כפי שמפורט בנסח טאבו?
לדוגמה: אם הרכוש המשותף הינו 500 מ' ולדירה מסויימת יש 75/500 האם זה גם חלקה באחוזים מסך התשלום הכולל של הבניין לועד הבית?
לא. החישוב הינו לפי שטח הדירה ביחס לכלל שטחי הרצפות.
אז המחוקק טעה גם כאן, גם הפעם, בשיקוליו שאולי היו מתאימים לקטנוניות וצרות העין של שנות החמישים של המאה הקודמת.
המחדל הגדול שאתם לא פועלים לתקן את החוק המאפשר להיכנס לכיסים של אחרים ולו רק מתוך תשובה סתמית של "כך נקבע בחוק".
בבית המשותף משלמים כל הדיירים באופן שווה מאז הקמת הבניין.
לאחרונה הועלתה דרישה על ידי שוכר לחשב את מיסי הועד בהתאם לשטח הדירה.
אם תקנון הבית [הנלמד מתוך ההתנהגות הנקוטה מאז הקמתו] קובע שכל דייר ישלם מיסי ועד זהים , האם ניתן לאכוף זאת על בעל הדירה/ השוכר?
באתר אחר העוסק בנושא בתים משותפים נאמר שתקנון הבית גובר על הקביעה לתשלום יחסי.
החוק בהתייחסו ל"תקנון" הוא מתכוון לתקנון המוסכם של הבניין (באם ישנו) המופקד בלשכת רישום המקרקעין. באם יש לכם תקנון מוסכם, עליכם להוציאו וללמוד ממנו מה כתוב בקשר לתשלום מיסי ועד הבית. באם אין תקנון הרי שהחוק הוא הגובר ודי בבעל דירה אחת שמבקש לשלם לפי החוק בכדי שלא ניתן לחייב אותו לשלם בכל דרך אחרת. תשומת לבכם לכך שהחוק אומר "בעל דירה" ולא "שוכר". כך שלצורך העניין לשוכר אין כל כך משמעות בהקשר הזה.
בהנחה שאין תקנון בבניין ובעל הדירה שותף לדעת השוכר -
האם עתה יהיה צריך לחשב רטרואקטיבית לדרוש עדכון התשלומים בדיעבד
(מי שהדירה שלו גדולה צריך לשלם הפרשים על השנים שעד השינוי) ?
תודה
גם באם הייתה טעות בחישוב מסי ועד הבית ו/או באופן גבייתם, הרי שתיקון הטעות ותחשיב חדש לגבייה יחול רק מעתה ואילך ולא ייתכנו החזרים רטרואקטיביים/
שלום,
היכן אפשר לקבל מידע לגבי עלות משוערת של שיפוץ חיצוני לבניין ??
הבניין כבן 40 ובעל 3 קומות.
כמו כן, שמעתי כי לבניין שיש לו וותק מסויים באגודה זכאי לאיזשהי הנחה או הטבה אחרת לנוגעת לשיפוץ חזית הבניין .
בתודה מראש .
שלום, לפני כחודשיים עברתי להתגורר בבלוק 8 קומות. ועד הבית בא אליי בדרישה שאשלם את התשלום עבור תחזוקה של הניקיון הבלוק ותחזוקת המעלית.
אני גרה קומה ראשונה ורואה טוב מאוד איך מתבצע הניקיון בבלוק-
הבניין מוזנח!! כל התיקרה בבלוק בכניסה רקובה! יש עובש בכל מקום! קוריי עכביש וג'וקים מפוזרים בפינות!! האדון ששוטף את הבלוק שוטף אותו רק בצינור ומים וגורף את המים לחצר, יש חלונות בבלוק הוא פשוט משפריץ עליהם מים ואפילו לא מעביר סמרטוט! אני לא חולת ניקיון, אבל עם כל הכבוד אני לא מוכנה לשלם 70 ש"ח על התחזוקה ואפילו פעם אחת לא ראיתי אותו שוטף עם אקונומיקה או נוזל רצפות כל שהוא(לפי הערכתי רק חשבון המים מגיעה ל60 ש"ח כי הוא שוטף בצינור את הלובי) בחודשיים האלה שאני מתגוררת בבלוק נתקעו כבר 4 פעמים אנשים (ואני נמצאת רק בשעות הערב בבית) ואפילו מנורות לא מחליפים. נראה לי עושים לי בכוונה כי אני לא מוכנה לשלם ועד בית עבור בלוק מוזנח ביותר!!!!
לפני כן גרתי שני בלוקים ליד- מטופח ותוקתק יש גינה עם פרחים מעלית לאחר שיפוץ, צבע חדש קרמיקות במדרגות והתשלום עבור ועד הבית אותו סכום- 70 ש"ח
מה אני יכולה לעשות בנידון??? אני לא מוכנה לשלם ועד בית כשאני יודעת שבכלל לא הולך כסף לבלוק והאם אני יכולה לדרוש לראות קבלות וחשבוניות למרות שחודשיים לא שילמתי ועד. אשמח על התשובה המהירה
סעיף 58 לחוק המקרקעין מטיל חובה אבסולוטית על בעל דירה להשתתפות בהוצאות החזקת הרכוש המשותף. השתתפות בהוצאות אחזקת הרכוש המשותף אינו תלוי בהנאה שמפיק הדייר משרותי הועד ולכן אין להתנות על חובה זו.
במידה ואינך משלמת את חלקך בהוצאות עבור אחזקת הרכוש המשותף, הרי שניתן להגיש תביעה כנגדך בפני המפקח לרישום מקרקעין שהינו הרשות המוסמכת לדון בסכסוכי שכנים.
כלל, סעיף 16 (א) לתקנון המצוי, המהווה חלק בלתי נפרד מחוק המקרקעין, קובע כי אכן קיימת לך הזכות לבקש לעיין בדו"ח הוצאות והכנסות וכיוצ"ב, אך עם זאת בעל דירה אינו זכאי להתנות ו/או לקזז סכומי כסף כלשהם מתוך הסכומים המגיעים ממנו בגין חלקו בהוצאות החזקת הרכוש המשותף אפילו אם צודקת דרישתו של אותו בעל דירה, אין הוא רשאי להתנות ו/או לקזז, אלא עליו להתכבד ולהגיש תביעתו בבית משפט המוסמך ורק אם יינתן פסק דין לזכותו יוכל לקזז את הסכום הפסוק מתוך הסכום המגיע ממנו.
אז לא הבנתי. האם כוללים מרפסות מקורות או לא בחישוב שטח דירה לקביעת תשלום מס הועד לפי שטח דירה?
בתודה מראש
ערן
חניות, חצרות, מחסנים ומרפסות לא מקורות, לא יחשבו לחלק משטח הדירה.
מה ההגדרה של מרפסת מקורה בעניין חישוב דמי ועד לפי שטח רצפה?
שלום רב,
שמי סמדר , אני גרה בנהריה ברחוב ז'בוטינקי 64/ב , ברצוני לשאול שאלה ולדעת האם מיסי ועד אמורים לשלם את אותו סכום, כמו דירות בבניין שהן גדולות יותר מבחינת חדרים ומטראג' . לצורך העניין אני גרה בדירה בקומה ראשונה בבניין של 4 קומות , יש בבניין פנטהאוז שכמובן גדול יותר , ועוד 2 דירות גם גדולות יותר, עפ"י מיטב ידיעתי אני אמורה לשלם מיסי ועד בפחות מאלה שיש להם דירות גדולות יותר בבניין הנ"ל. אשמח לתשובתכם .. בברכה .. סמדר סלומון ..
על פי הוראות סעיף 58 לחוק המקרקעין, התשלום בגין הוצאות החזקת הרכוש המשותף מתחלק בין דיירי הבית המשותף, עפ"י גודל הדירה, דבר הנקבע לפי שטח הרצפה של הדירה ביחס לכלל שטחי רצפות כל הדירות בבית המשותף, אלא אם נקבע בתקנון הבית שיעור השתתפות אחר.
דהיינו, יש לחשב את שטח הדירות על פי המדידה הרשומה בלשכת רישום המקרקעין, דהיינו יש להוציא נסח טאבו ועל פי האמור בו לפעול.
שלום רב,
לאחרונה נכנסנו לגור בדירת גן בבית משותף.
שטח הדירה כ- 150 מ' והגינה כ- 300 מ' והיא אינה מקורה כלל.
ישנן מס' דירות גג אשר להן פרגולות קלות ושאר הדירות הן בעלות מרפסות מקורות שנוצרו ע"י המרפסת של הקומה מעל.
אנחנו מנסים להבין מה הדרך הנכונה והטובה ביותר לחשב את מיסי הבית.
בנוסף, איך נכון לחלק את השטחים המשותפים?
אשמח לעזרתכם.
סעיף 58 לחוק קובע את הדרך היחידה לחישוב מיסי ועד הבית.
לפיו, התשלום בגין הוצאות החזקת הרכוש המשותף מתחלק בין דיירי הבית המשותף, עפ"י גודל הדירה, דבר הנקבע לפי שטח הרצפה של הדירה ביחס לכלל שטחי רצפות כל הדירות בבית המשותף, אלא אם נקבע בתקנון הבית שיעור השתתפות אחר.
דהיינו, יש לחשב את שטח הדירות על פי המדידה הרשומה בלשכת רישום המקרקעין, דהיינו יש להוציא נסח טאבו ועל פי האמור בו לפעול. באם הבניין טרם נרשם בטאבו באפשרותכם לבקש מכל בעל דירה לצלם את העמוד הרלוונטי בהסכם המכר אשר מציין את שטח הדירה ועל פיו לפעול. בכל מקרה, מחסנים, חניות, חצרות ומרפסות לא מקורות, לא יילקחו בחשבון לצורך חישוב גובה ההשתתפות בהוצאות החזקת הרכוש המשותף.
האם נכון שחבר ועד הבית פטור מתשלום מיסי ועד?
הדבר נתון לשיקול דעת חברי האסיפה הכללית. לפי חוק המקרקעין ניתן לאשר לנציגות פטור מתשלום מיסי ועד הבית בקבלת הסכמה של 2/3 מבעלי הדירות באסיפה כללית.
קומות נמוכות עד קומה 2, משלמים פחות לועד בית כי אין צורך במעלית?
לא. החוק קובע מפורשות כי בכל הנוגע לתחזוקה השוטפת החישוב מבוצע לפי שטח הדירה ואין כל חשיבות לקומה ו/או לאופן ומידת השימוש במעלית. התשלום הינו אבסולוטי ואינו מותנה בהנאה שמפיק בעל דירה מהרכוש המשותף.
שלום רב
אני גרה בבנין 4 קומות 12 דיירים
קומה 3 זה 4 דירות דופלקס
אנו משלמים מיסי וועד בית 160 ש"ח כל חודש
היה לנו אסיפת דיירים 10 דיירים שהחליטו לעלות את מיסי הוועד ל 200 ש"ח
והסכימו שיעלו את מיסי וועד הבית מ160 ש"ח ל 200 ש"ח
לחודש .
לי יש דירה 3 חדרים של 60 מ"ר מרובע לעומת דירות הדופלקס שהדירות גדולות פי 4
משלי
אני התנגדתי ועוד דייר התנגד להעלאה של 200 מ"ר
שאלותי
1. האם מותר להם להעלות את מיסי ועד הבית מ-160 ש"ח ל 200 ש"ח שזה 25%
2. האם אני יכולה לשלם לפי גודל הדירה שלי ? ולמי פונים
המצב החוקי כיום הינו, שדי שאחד מבעלי הדירות מבקש לשלם באופן יחסי לפי שטח רצפתהדירה, כדי שלא ניתן יהיה לחייב אותו בתשלום על פי המצב החוקי הקודם, גם אם יתר בעלי הדירות מסכימים להישאר בשיטת הגבייה אחרת.
אני מתגוררת בבניין חדש. הוחלט שמיסי הועד יחושבו על פי תקנה 58, כלומר על פי שטח הדירה. נשאלה השאלה במקרה של תיקונים והוצאות נוספות שייגבו מעבר לועד הבית השוטף - איך הם מחושבים: האם אחיד או לפי שטח. מה קובע החוק. תודה
על פי הוראות סעיף 58 לחוק המקרקעין, התשלום בגין הוצאות החזקת הרכוש המשותף מתחלק בין דיירי הבית המשותף, לרבות הוצאות חריגות.
כיצד להתייחס להוצאות החריגות בהיעדר תקנון קיים,האם גם לפי שטח רצפה דירתי ?
אין דרך אחרת לחלק את מיסי ועד הבית פרט לדרך על פי סעיף 58 לחוק והיא לפי שטח הרצפה.
שלום רב. אני משמש כועד הבית וריצית לשאול באילו מקרים אני נדרש לאסוף דיירים לפני הוצאה כספית כזאת או אחרת שלא נחשבת להוצאה שוטפת?האם זה קשור לסכום מסויים? לדוגמה, קניית עציץ ללובי, העלאת כמו הפעמים של הניקיון ועוד.האם קיים נוהל מסודר בנושא?
אין כלל או רשימת סעיפים שקובעים מה מצריך כינוס אסיפה ומה לא. כל מקרה נבחן לגופו. עציץ למשל, לא מצריך אסיפה שכן אין טעם לכנס את כל בעלי הדירות בשביץ עציץ.
אבל אם למשל אתם מתכננים שיפוץ מעטפת חיצונית, רצוי לכנס אסיפת דיירים ולקבל את ההחלטה ברוב קולות ושם לבחון מי הקבלן שיבצע את השיפוץ, לבחון מבין 2-3 הצעות מחיר וכדומה.
אבקש לדעת מה נהוג על פי החוק/תקנות ,ביחס לנוסח/אופן המילוי /מספור/העתקים של קבלות וועד הבניין
בעת רכישת הדירה מהקבלן נכתב בחוזים כי החניון הנמצא בתחתית הבניין שייך לחברה הקבלנית והוא אינו מהווה חלק מן הרכוש המשותף. החברה הקבלנית מכרה לחלק מן הדיירים חניות. האם גם במקרה כזה לא מחשבים את שטח החניה כחלק מהדירה לצרכי תשלום וועד בית.
חניה מהווה הצמדה לדירה והצמדות אינן מהוות חלק מהחישוב למיסי ועד הבית.
אבקש לדעת אנחנו בסיום גביית תשלום שיפוץ למרות שיש גדלים שונים בבלוק כשלושים שנה תשלום ועד הבית הוא אחיד וגם עכשיו גבינו כמעט מכול הדיירים באופן אחידהיום בישיבה עם דייר שעומד לעבור בקרוב טוען שצריך לשלם בהתאם לגודל הדירה מה
עושים ?כל החלטה שונה עלולה לתקוע את השיפוץ
האם דייר בקומת הכניסה בבניין רב קומות זכאי להפחתת גובה מסי הועד מכיוון שאינו משתמש במעלית?
שלום,
אני גר בבית פרטי דו משפחתי בעל כניסת הולכי רגל וכניסת רכבים משותפת הדורשת תחזוקה (ניקוי, תיקונים, וכד')
האם יש מקום לגבות מסי ועד בית לטובת אחזקת השטח המשותף ?
קיים תקנון מוסכם בטאבו בהתאם לחוק מקרקעין. עד היום שילמנו מיסי וועד בצורה אחידה ושווה לכל הדירות.(שטחי ריצפת הדירות שונה). לאחר 15 שנים של נוהג זה הצטרף דייר חדש ורוצה לשלם לפי שטח הריצפה. הדיירים התכנסו מחדש וברוב של מעל שני שליש הוחלט להמשיך לשלם בצורה זהה. כמו כן חתמו חתימה אישית 17 דיירים מתוך 19.
האם בהתאם לסעיף 62 בחוק (המדבר על שינו תקנון מוסכם עם רוב של 2/3) במקרה זה אנו יכולים להסתמך על זה. במידה וכן טענת הדייר לתשלום לא זהה לפי חוק מקרקעים אינה תופסת.. תודה
שלום אנחנו 7 דירים בבנין
ביקשתי אישור להעמסת מחסן גינה כתר פלסטי בגודל 1,50 X1,50 לאיכסון סוכה ,כיסאות ושולחן, המקום פניו מאחורי שטח החניה שלי מאחורי המכונית בשטח לא מנוצל כלל וכלל
קיבלתי הסכמה של 4 דיירם מתוך ה 7, ועוד אחד שחתם ונימלך בדעתו
חשוב לציין שעלתו ההעמדה חלה עלי ורק עלי, האם מספיק הרוב של 4 דיירים לנושא, תודה אהרן
באם מדובר על רכוש משותף ואתם למעשה מבקשים להניח שם מחסן באופן קבוע הרי שיש צורך לקבל את הסכמת רוב בעלי הדירות , שכן לכל אחד מהם יש זכות לעשות שימוש זהה ברכוש המשותף
עמודים